Laden Evenementen
jazzkapel

Jazz bij PA: catch of the day: Peter Beets New Jazz Orchestra

26 juli 2023

In onze jazzserie houden we altijd een datum vrij voor een Catch of the day. Nou… onze programmeur Bert heeft iets zeer bijzonders gevangen voor dit speciale concert!

Namelijk het Peter Beets New Jazz Orchestra met hun fantastisch programma:

First Class Jazz Ticket to…Paris

Met swing, blues en improvisatie geeft het New Jazz Orchestra een nieuwe draai aan het Franse klassieke repertoire. Klassieke muziek en jazz hebben elkaar in Frankrijk altijd al wederzijds beïnvloed. Aan het begin van de twintigste eeuw maakte Frankrijk als eerste land van Europa kennis met jazz uit Amerika. Het liet zijn sporen na in de muziek van klassieke componisten als Saint-Saëns, Debussy en Ravel. Laat je meevoeren op een spannende reis langs revolutionaire kruisbestuivingen tussen klassiek en jazz.

New Jazz Orchestra is een achttienkoppige bigband onder leiding van wereldpianist Peter Beets. Met zijn uitbundige spel laat hij het orkest stralen en tilt hij de musici naar het hoogste niveau. Waar de leden van de band zich graag laten uitdagen door hun leider, is het voor hemzelf een eer om te spelen met de top van de nieuwe Nederlandse jazzgeneratie. Peter Beets wordt zowel in Nederland als New York erkend als een fenomenale jazzpianist. Hij speelde met grootheden als Chick Corea, Wynton Marsalis en Roy Hargrove.

 

Bezetting: Libbe Oosterman dirigent, Jasper van Damme altsax, Sam Newbould altsax, Patrieck Bonnet tenorsax, Joao Driessen tenorsax, Floriaan Wempe tenorsax, Jessie Breve baritonsax, Maarten Combrink trombone, Oliver Emmitt trombone, Peter Keijsers trombone, Bart van Gorp bastrombone, Alvaro Jimenez trompet, Bram van de Glind trompet, Gidon Nunes Vaz trompet, Suzan Veneman trompet, Florian Sperzel trompet, Peter Beets piano, Steve Zwanink contrabas, Tim Hennekes drums

 

Bestel hier je ticket

 

 

Share This Event

4838785
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
26 juli
Tijd:
20:30 - 22:00