Laden Evenementen

Jazz bij PA: Cor Bakker, Hermine Deurloo & Tamara Maria

29 mei 2024

Ode aan Bossa Nova

Pianist Cor Bakker, zangeres Tamara Maria en mondharmonica speelster Hermine Deurloo  nemen je mee op een muzikale reis naar het Braziliaanse Ipanema waar de muziekstijl Bossa Nova is ontstaan.

Bossa Nova is een sublieme samensmelting van Braziliaanse samba en jazzinvloeden, gekenmerkt door het zachte en ontspannen ritme, de verfijnde harmonieën en de lyrische melodieën. Het tijdloze muziekgenre ontstond in de late jaren 1950 en vroege jaren 1960 in Brazilië en is groot gemaakt door artiesten zoals Astrud Gilberto, João Gilberto, Antônio Carlos Jobim, Stan Getz, Vinícius de Moraes en Elis Regina. Bossa Nova is als een schatkist vol tijdloze klassiekers zoals “The Girl from Ipanema,” “One Note Samba,” “Wave,” en “Desafinado.”

Meesterpianist Cor Bakker is de bekendste pianist in Nederland.
Hij had jarenlang met zijn eigen orkest een muziek tv programma waarin hij samenspeelde met Michel Legrand, Lionel Richie, Andrea Bocelli en vele anderen. Sinds 2023 is hij de vaste pianist in het bekende programma Podium Klassiek.

Hermine Deurloo is een virtuoos op de chromatische mondharmonica, een instrument dat bekend is door Toots Thielemans en Stevie Wonder, maar waarop Hermine haar eigen speelstijl en sound heeft ontwikkeld die de wereld aan haar voeten kreeg door de samenwerking met onder andere topdrummer Steve Gadd en Al Jarreau.
Vorig jaar bracht Hermine nog een Tribute to Toots Thielemans met het Brussels Jazz Orchestra in Brussel.

Tamara Maria won na het afronden van het Hilversums Conservatorium de Ans Witting Stipendium om zich verder te specialiseren in de Braziliaanse muziek in Rio de Janeiro. De First lady of Bossa Nova zingt de Braziliaanse klassiekers met een absolute autoriteit, swingende relaxte timing en verfijnde smaak. Ze heeft sindsdien onder andere gezongen op het North Sea Jazz festival, op TV met Cor Bakker, in de theaters met haar theaterprogramma “a tribute to Elis Regina” en op het Blue Note Festival in Belgie.

De muziek die dit trio deze avond gaat spelen loopt uiteen van braziliaanse muziek, bossa nova’s, samba’s en filmmuziek, zoals Cinema Paradiso. Een kleine ode aan Toots Thielemans zal niet ontbreken! Het belooft een avontuurlijke muzikale reis te worden.

Over Cor Bakker:
Met een indrukwekkende carrière heeft Cor Bakker een onmiskenbare stempel gedrukt op de muziekscene. Nederland’s vooraanstaande pianist studeerde cum laude af aan het conservatorium in Amsterdam, speelde jarenlang bij het Metropole Orkest, maakte talloze theaterprogramma’s met onder meer Karin Bloemen en Brigitte Kaandorp, en ook solo. Jarenlang speelde Bakker bij Paul de Leeuw, onder meer in De schreeuw van De Leeuw. Hij begeleidde internationale artiesten als Al Jarreau en Lionel Richie. Hij groeide uit tot een veelzijdige muzikant, van pianist en arrangeur tot musical director. Bakker’s talent schitterde op radio en tv, waar hij niet alleen begeleidde, maar ook zijn eigen programma’s leidde en presenteerde. In 2023 trad hij aan als huispianist in het klassieke muziekprogramma Podium Klassiek, waarmee hij zijn veelzijdigheid blijft tonen. Bekroond met prestigieuze prijzen zoals de Gouden Harp en de Gouden Notekraker, blijft zijn passie voor jazz en lichte muziek een bron van inspiratie. Jazz biedt hem de gelegenheid alle registers van zijn grote technische kunnen open te trekken en in bossa nova kan Bakker zijn ziel en zaligheid kwijt.

Aanvang 20:30 uur
Deuren zaal open 20:00 uur
Verwachte eindtijd 22:45 uur

Bestel hier je ticket a € 19,50*

*prijs incl. servicekosten.

Share This Event

407501
DD
DAYS
HH
HOURS
MM
MIN
SS
SEC

Gegevens

Datum:
29 mei
Tijd:
20:30 - 22:45
Evenement Categorie: