Laden Evenementen

Paul van Kemenade classic Quintet & Zuid Nederlands Worskhop Orkest

11 oktober 2024

Een avond met twee geweldige ensembles:

Paul van Kemenade classic Quintet
Het kwintet 2.0 werd in 1989 opgericht door de Nederlandse altist en componist Paul Van Kemenade (1957) en de band speelde honderden concerten in binnen- en buitenland. Het kwintet speelde in deze setting bijna 20 jaar samen en nam een dozijn LP’s en CD’s op. Ze combineerden hun muziek met totaal verschillende muzikale disciplines en culturen en speelden met blaas- en brassbands, popbands en symfonische orkesten. Van Kemenade heeft een langdurige relatie met de Zuid-Afrikaanse musici Feya Faku, Louis Mhlanga, Sydney Mnisi en Sonti Mndebele. Het kwintet trad op met artiesten als David Murray, Kenny Wheeler, Zim Ngqwana, Philip Catherine, Pierre Blanchard, David Linx, les frères Guissé etc. .

Tegenwoordig hebben de bandleden hun internationale carrière, maar af en toe komt het kwintet bij elkaar voor speciale gelegenheden om in het buitenland op te treden. Als ze dat doen, genieten ze van elkaars muzikaliteit en spelen ze meestal originele composities van de leider.
Jeroen van Vliet (piano) – Eric van der Westen (bas) – Pieter Bast (drums) – Louk Boudesteijn (trombone) – Van Kemenade (altsax & comp.)

Zuid Nederlands Worskhop Orkest (o.l.v. Jeroen Doomernik & Van Kemenade)
Een workshoporkest voor jonge musici van 15 tot 25 jaar o.l.v. Jeroen Doomernik en Paul van Kemenade, in 2018 opgestart naar een initiatief van Van Kemenade in navolging van het Brabants Leerorkest (1979-1984), het workshoporkest waar destijds jonge musici hun eerste stap naar een professionele carriëre hebben gezet zoals Pieter Bast, Eric Vloeimans, Jeroen Doomernik e.m.
Eva van der Sterren (viool), Abel Ton (gitaar), Youri Traa (drums), Lester van de Berg (bas), Guus Hoedeman (trombone), Jelle Willems (piano), Sijmen Kroot (trompet), Bram van de Glind (flügel), Bernardo Perreira (baritonsax), Donato di Lorenzo (tenorsax)

Aanvang 20:30 uur
Deuren zaal open 20:00 uur
Verwachte eindtijd 23:00 uur

Bestel hier je ticket a € 19,50*

*prijs excl. servicekosten.

Share This Event

12068203
DD
DAYS
HH
HOURS
MM
MIN
SS
SEC

Gegevens

Datum:
11 oktober
Tijd:
20:30 - 23:00