Laden Evenementen

Jazz bij PA: Francesca Tandoi trio

20 november 2024

De Italiaanse jazzpianiste en zangeres Francesca Tandoi wordt door critici en collega’s geprezen als een opkomende jazzster en een van de meest boeiende jonge talenten in de internationale jazzscene. In slechts een paar jaar tijd heeft ze internationale bekendheid verworven als pianiste en zangeres van wereldklasse. Ze heeft opgetreden met enkele van de beste internationale jazzmuzikanten.

Ze heeft getourd en opgetreden in enkele van de meest opmerkelijke theaters, jazzfestivals en clubs over de hele wereld, zoals het North Sea Jazz Festival, Umbria Jazz, Cork Jazz, Bosendorfer Gala, Breda Jazz Festival, Amsterdam Arena Stadion, Piano City Madrid, Sumatra Jazz Festival, Tokyo Hakuju Concert Hall, Moskou Gorkiy Park Summer Festival, Tver Philarmonic Hall, Stara Zagora Jazz Festival en nog veel meer in de VS, Japan, Indonesië, India, Zuid-Afrika, Rusland en overal in Europa.

Bekende pianist Monty Alexander liet zich positief meeslepen door haar debuutalbum. Alexander zei: ”Francesca Tandoi is een uiterst smaakvolle, swingende pianiste. Haar zang is voortreffelijk, haar composities zijn melodieus en gedenkwaardig, en haar arrangementen zijn buitengewoon doordacht.”

Ze verschijnt op ruim twintig opnames als sideman (vier met de legendarische Amerikaanse saxofonist Scott Hamilton), maar het pianotrio is absoluut haar favoriete bezetting.

Als leider van haar trio’s nam ze zes albums op, “For Elvira”, “Something Blue”, “Magic Three”, “Wind dance” (dit album verschijnt in de TOP10 beste albums van 2016 van het Japanse tijdschrift “Jazz Life” ), ‘When in Rome’ en ‘Hope’.

Bestel hier je ticket a € 22,50*

Francesca Tandoi | Piano
Sander Smeets | Drums
Matheus Nicolaiewsky | Bas

Aanvang 20:30 uur
Deuren zaal open 20:00 uur
Verwachte eindtijd 22:45 uur

*prijs excl. servicekosten.

Share This Event

10425916
DD
DAYS
HH
HOURS
MM
MIN
SS
SEC

Gegevens

Datum:
20 november
Tijd:
20:30 - 22:45
Evenement Categorie: