Laden Evenementen

Vette vrijdagavond bij PA: Dulfer! Total Response

13 oktober 2023

Saxofonist Hans Dulfer (83) gaat nog altijd als een speer. Niet alleen stond hij vorig najaar weer een week met dochter Candy in de Blue Note Club in Tokyo, met zijn nieuwe band Total Response speelt hij de Nederlandse festivals en zalen plat.
Dulfer! Total Response, een all-star bezetting met het puikje uit de Nederlandse muziekscene, heeft zich afgelopen jaar bewezen als een genadeloze en tegelijk speelse unit vol speelplezier en energie. De band speelt nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers, met de onwrikbaar uitdagende sax van Dulfer in de hoofdrol.

Bestel hier je ticket a € 15,00*

Gitarist Jerôme Hol is een van de spectaculairste en meest gevraagde gitaristen van het moment, een ongelofelijke rockimprovisator in de geest van Eddie van Halen en Jimmie Hendrix. Drummer Hans Eijkenaar, die werkt met de top van de Nederlandse en internationale muziekscene, waaronder Anouk, Kane, Kayak en te horen is op 15 top-40 hits, is een begrip onder drummers en zelden in een intieme setting te horen. Hij is dit jaar weer verkozen tot beste fusiondrummer in de Slagwerkkrant. Basgitarist Ishaq van Niel
moet je een keer gezien hebben om te geloven dat zo’n manier van basspelen bestaat: fysiek, virtuoos en ongelooflijk muzikaal. Koen Schouten, die speelde bij o.a. Caro Emerald en Michelle David, geeft de beestachtig knorrende baritonsax een nieuwe dimensie met een solistisch geluid.

  • Eind 2021 werden drie legendarische en veelgezochte LP’s van Dulfer uit de jaren zeventig opnieuw uitgebracht op gelimiteerd vinyl: Morning After the Third, Candy Clouds en El Saxofon.
  • Total Response gaat binnenkort de studio in voor nieuwe, bijzondere plaatopnamen, uit te brengen in 2024.
  • In het eindexamen muziek VWO van afgelopen jaar ging een serie vragen over Dulfers compositie Whirlwind.
  • Dulfers saxsound is nog altijd onnavolgbaar hartverwarmend.


Meer over Dulfer

Wie is er niet groot geworden met de genadeloze saxsound van Hans Dulfer? Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (o.a. Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Daarnaast stond hij aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, als organisator van legendarische concerten in Paradiso, als adviseur voor het North Sea Jazz Festival en als mede-oprichter van het Bimhuis.

Muzikaal heeft Dulfer zich altijd in de voorhoede bewogen. Hij speelde psychedelische free jazz, o.a. met Groep 1850, met de Perikels creëerde hij de eerste Nederlandse wereldmuziek, hij was de eerste jazzmuzikant die met house-dj’s samenwerkte en in de jaren negentig bereikte hij als vijftiger popsterstatus tot in Japan met de unieke mix van heavy gitaren, beats en sax van de plaat Big Boy. Dulfer speelt tot op de dag van vandaag het liefste live, op de meest uiteenlopende plekken en met niet aflatende energie. De wekelijkse concerten van zijn jazzband, jarenlang in Jazzcafé Alto en later in de Bulldog Palace, zijn een begrip in het Amsterdamse nachtleven.

Hans Dulfer had jarenlang radioprogramma’s voor VPRO en BNR, schreef columns in o.a. Oor en NRC, publiceerde twee boeken en acteerde in films en series. Hij is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en bewoont een molen uit 1576. Tussen de bedrijven door had Dulfer nog tijd om als autoverkoper twee maal de General Motors Car Seller of the Year Award te winnen.

Aanvang 20:30 uur
Deuren zaal open 20:00 uur
Verwachte eindtijd 22:45 uur

Let op: dit is een staand concert

Bestel hier je ticket a € 15,00*

*prijs excl. servicekosten.

Share This Event

1349713
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
13 oktober
Tijd:
20:30 - 22:45