Laden Evenementen

Theaterfestival Boulevard bij PA: Presentation

09 augustus 2022

Vier dansers uit ’s-Hertogenbosch, met een achtergrond in popping en breaking (hiphop), werken tijdens Boulevard samen met choreografen uit verschillende landen, vanuit de wens om te werken aan hun vakmanschap taal als dansmakers. Zij gaan gedurende 9 dagen in dialoog met Mélanie Demers en Annemarie Jourdenais van het gezelschap MAYDAY Danse uit Montréal. Naast het uitwisselen van kennis en ervaring, bezoeken ze een repetitie, zien ze samen voorstellingen en zijn er ontmoetingen in de studio met andere choreografen, waaronder Joseph Toonga (ook op het festival te zien met Born to Exist).

Bossche dansers Jeffrey Hoofs, Arjuna Vermeulen, Marchano Sarijoen en Len van der Pol hebben een achtergrond in breaking en popping, twee dansstijlen uit de hiphop scene, waarbinnen alle vier al lang hun sporen hebben verdiend in het dansen van battles, Zij werken aan hun makerschap.

Mélanie Demers is choreograaf en danser die een jarenlange ervaring in het maken en choreograferen van dansvoorstellingen voor het theater. Zij en haar repetitor Annemarie Jourdenais zijn geïnteresseerd in de dialoog en uitwisseling met deze dansers en andere choreografen die aanschuiven.

Op 9 augustus presenteren ze uitkomsten van hun proces in PA Azijnfabriek, tussen 19.00 en 20.00 uur. Dancing Dialogues is onderdeel van Lijn73, een doorlopende werking van Boulevard, waarin de samenwerking tussen makers, stadsbewoners en festivalorganisatie centraal staat. 

 

Speelduur: 60 min.
Genre: dans

Entreeprijs: gratis 

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
9 augustus 2022
Tijd:
19:00 - 20:00

Organisator

Theaterfestival Boulevard
Bekijk de site van Organisator