Home / 0

Agenda

Altijd iets te doen @PA, vaak gepland zoals je hieronder in onze agenda kunt zien maar soms ontstaat er plotseling iets en dat maakt het hier zo leuk! Wil je niets missen? Volg ons dan via Instagram, via onze story’s ben je als eerste op de hoogte!

Laden Evenementen
10
november
woensdag

November Music: Vijar Iver Trio

10 november @ 20:45 - 22:00

De verwachtingen zijn hooggespannen. Jazzvisionair Vijay Iyer komt naar November Music en dan weten liefhebbers genoeg. Een pianist/componist die de jazz met kwantumsprongen vooruit helpt. Genres als pop, postbebop, folk, freejazz en wereldmuziek rijgt New Yorker Vijay Iyer stijlvol aan zijn watervlugge pianovingers.

Met zijn gloednieuwe trio tilt Iyer het aloude jazztrio-format naar onvermoede dimensies. ‘Echt verbijsterend dat de combinatie piano-bas-drums nog zoveel nieuwe inzichten kan geven,’ concludeerde de Volkskrant. Dit voorjaar verscheen het debuutalbum Uneasy van het nieuwe Vijay Iyer Trio op ECM Records. Vervolgens kreeg de plaat alleen maar superlatieven over zich uitgestort. Op de toonaangevende popwebsite Pitchfork werd Uneasy met een zeldzame 8.6 beloond.

Pianist Iyer heeft dan ook een waar sterrenensemble van geestverwanten om zich heen verzameld. Slagwerker en componist Tyshawn Sorey is zelf druk in de weer om de jazz opnieuw te definiëren en naar stratosferische hoogten te lanceren. Eerder werkte Sorey al samen met John Zorn, Roscoe Mitchell en Anthony Braxton. Sorey is een jazzavonturier van het zuiverste water die net als Iyer al beloond is met de prestigieuze MacArthur beurs (ook wel Genius Grant genoemd). Bassiste Linda May Han Oh is als stille kracht van het trio een onmisbare schakel. Haar vitaliserende baskunsten zette ze al in voor jazzcoryfeeën als Pat Metheny en Ambrose Akinmusire.

‘Vijay Iyer could be the poster boy for twenty-first-century jazz: omnivorous in his musical interests, socially and politically aware, his powers as a pianist, composer, and bandleader ever-expanding.’ The New Yorker

Vijay Iyver (pianoi), Linda May Han Oh (contrabas), Tyshawn Sorey (slagwerk).

Voor tickets kun je terecht op de website van November Music

Gegevens
Datum: 10 november
Tijd: 20:45 - 22:00
Locatie
Venue Name: Podium Azijnfabriek
Organisator
Organizer Name: November Music