Home / 0

Agenda

Altijd iets te doen @PA, vaak gepland zoals je hieronder in onze agenda kunt zien maar soms ontstaat er plotseling iets en dat maakt het hier zo leuk! Wil je niets missen? Volg ons dan via Instagram, via onze story’s ben je als eerste op de hoogte!

Laden Evenementen
13
november
zaterdag

November Music: Ragazze Quartet

13 november @ 12:30 - 13:30

Vier sterke vrouwen die de strijkkwartetmuziek de 21ste eeuw in tillen. Het Nederlandse Ragazze Quartet verleent oud en nieuw kwartetrepertoire een bijna zintuigelijke glans. De intiemste kamermuziek die je niet alleen kunt horen, maar ook voelen. Ragazze werkte eerder al samen met toonaangevende organisaties als het Kronos Quartet en Orkater en voerde muziek uit van Terry Riley, Morton Feldman, Béla Bartók, Arvo Pärt en George Crumb. In 2013 wonnen ze de Kersjesprijs en ze zijn al jaren een trouwe welkome gast op November Music met verrassende programma’s en samenwerkingen.

Dit keer combineert Ragazze een klassiek werk van Luciano Berio met een drietal werken voor strijkers van de jonge, uiterst talentvolle Amerikaanse componiste Caroline Shaw. In 2013 won Shaw als jongste componist ooit de Pulitzer Prize voor haar vocale werk Partita for 8 voices. Ze werkte al samen met sterren als rapper Kanye West en haar vaste a capella ensemble Roomful of Teeth. Het Ragazze Quartet speelt vanmiddag onder meer Shaws nieuwste kwartet The Evergreen dat begin dit jaar in première ging. ‘Een stuk over textuur en langzame verandering’, aldus de componist. Lees hier  het profiel van Caroline Shaw in de Engelse krant The Guardian.

Ragazze Quartet bestaat uit Emi Ohi Resnick (viool), Jeanita Vriens van Tongeren (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Rebecca Wise (cello).

In samenwerking met Stichting Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch

PROGRAMMA

Caroline Shaw – The Evergreen
Caroline Shaw – Plan & Elevation
Caroline Shaw – Limestone and Felt
Luciano Berio – Duets for 2 violins

Ragazze Quartet

Voor tickets kun je terecht op de website van November Music

Gegevens
Datum: 13 november
Tijd: 12:30 - 13:30
Locatie
Venue Name: Podium Azijnfabriek
Organisator
Organizer Name: November Music