Home / 0

Agenda

Altijd iets te doen @PA, vaak gepland zoals je hieronder in onze agenda kunt zien maar soms ontstaat er plotseling iets en dat maakt het hier zo leuk! Wil je niets missen? Volg ons dan via Instagram, via onze story’s ben je als eerste op de hoogte!

Laden Evenementen
06
november
zaterdag

November Music: Dave Douglas

6 november @ 20:30 - 21:45

Het Lam Gods van Jan van Eyck wordt als een van de grote schilderwerken ooit beschouwd. Wie een bezoekje brengt aan Gent kan niet om dit meesterwerk heen dat nu volledig is gerestaureerd. Ook de Amerikaanse trompettist en jazzvernieuwer Dave Douglas is betoverd door Van Eycks vijftiende-eeuwse magnum opus. De beeldende, tijdloze kracht van de Vlaamse primitieven raakt een gevoelige snaar bij Douglas.

Dave Douglas is vooral bekend als belangrijkste steunpilaar van de New Yorkse improvisatiescene en werkt al decennia nauw samen met John Zorn. Als een eerbetoon aan de Vlaamse pionieren van de kunst heeft Douglas nu een weidse jazzcompositie geschreven, Secular Psalms. Als uitgangspunt voor zijn muzikale tijdreis neemt hij het gewijde, meerstemmige werk van de Vlaamse muziekvernieuwer Guillaume Dufay, tijdgenoot van Jan van Eyck.

Douglas weet zich voor Secular Psalms omringd door een ware internationale topcast aan musici, onder wie de Amerikaanse stercelliste Tomeka Reid (The Art Ensemble of Chicago), slagwerker Antoine Pierre (TaxiWars), Frederik Leroux (gitaren, banjo), Rozanne De Scheemaecker (hoorn, zang) en Marta Warelis (piano, pocket organ).

In samenwerking met de Handelsbeurs Gent (B)

Voor tickets kun je terecht op de website van November Music

Gegevens
Datum: 6 november
Tijd: 20:30 - 21:45
Locatie
Venue Name: Podium Azijnfabriek
Organisator
Organizer Name: November Music