Laden Evenementen

November Music: Asko|Schönberg & Lidy blijdorp

12 november 2022

Den Haag is niet alleen ‘rockcity’. Ook veel eigentijdse componisten vinden er vruchtbare grond. Het Koninklijk Conservatorium en het rijke Haagse muziekleven trekken veel componisten en muziekliefhebbers van over heel de wereld. Een creatieve broedplaats die nu in het zonnetje wordt gezet door ensemble Asko|Schönberg. Onder aanvoering van dirigent Greg Charette wordt de warme band met Den Haag onder de loep genomen. Als speciale gast is cellist Lidy Blijdorp uitgenodigd.

Tijdens het concert worden vele zintuigen geprikkeld met video, media, beweging, soundtracks en natuurlijk livemuziek. Je hoort gloednieuwe, tijdloze muziek als Line van abstract denker Peter Adriaansz naast werk van jonge talenten uit de compositieklas.

Van de Sloveense Petra Strahovnik klinkt het werk Essence. Gewoontegetrouw zoekt Strahovnik naar geluiden en vormen die conventionele noties van muziek tarten, de scheiding van lichaam en geest overstijgen en ons verstand laten sidderen. Alexandre Kordzaia, actief in elektronische dance en rap, schreef eveneens een werk voor Asko|Schönberg. In zijn spectaculaire concertino spoort hij cellosolist Blijdorp aan met strijdkreten, beats en vocalises. Stercomponist Michel van der Aa vertaalt gradaties rood – van karmijn tot vermiljoen – naar livemuziek en soundtrack in zijn Shades of Red.

Mede tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten

Peter Adriaansz – Line
Petra Strahovnik – Essence
Alexandre Kordzaia – Alex, how is it going with your Cello Concertino?
Michael van der Aa – Shades of Red

Asko|Schönberg onder leiding van Greg Charette
Lidy Blijdorp – cello

Zaterdag 12 november 2022
20:45 – 22:00
Zaal geopend: 20:15
Tickets € 20,00 via November Music 

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
12 november 2022
Tijd:
20:45 - 22:00
Site:
www.novembermusic.net