Laden Evenementen

Lunchconcert: Fluitoctet BlowUp!

11 juni 2022

Franse romantiek en swingend Parijs in Den Bosch

Romantiek en swingend stadsgedruis is de basis van het programma en Parijs het uitgangspunt. Alle componisten op het programma (op één na) leefden rond 1900, woonden in Parijs of bezochten deze stad, en kenden en/of bewonderden elkaar.
De twee pijlers in het concert zijn de romantische toneelmuziek Pelléas en Mélisande van Gabriel Fauré (het sprookjesachtige verhaal wordt tussen de muziekdelen vertelt) en het swingende An American in Paris van George Gershwin die zijn wandelingen door Parijs met muziek illustreerde. Voor, tussen en na deze stukken klinken ook een Koraal op de naam van Fauré (een ode van Charles Koechlin aan zijn leermeester), het heupwiegende Bamboe Split van componist en octetlid Dominy Clements, en de sensuele tangomuziek Oblivion van Astor Piazzola.
Fluitoctet BlowUp! is het enige professionele ensemble in Nederland dat uit lage instrumenten uit de dwarsfluitfamilie bestaat en qua klank een levend orgel benaderd: een ware belevenis!

De spelers zijn: Egbert Jan Louwerse (fl, alt- & basfl) Joan Handels (fl), Frieda Jacobowitz (fl & altfl), Ivo Visser (fl, alt- & basfl), Noor Kamerbeek (altfl), Froukje Wiebenga (basfl), Remi Kazukauskas (contrabasfl) en Dominy Clements (subcontrabasfl).

Volg Fluitoctet BlowUp! ook op facebook en/of bekijk de website

Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. De ervaring leert dat wanneer u voor 12:00uur aanwezig bent er plaats is. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Share This Event

1138879
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
11 juni
Tijd:
12:30 - 14:00