Laden Evenementen
02
februari
zaterdag

Lunchconcert

2 februari @ 12:30 - 14:00
€10
  • Dit event is voorbij.

Zemstov Viola Quartet

Mikhail Zemstov alt-viool
Dana Zemstov alt-viool
Julia Dinerstein alt-viool
Alexander Zemstov alt-viool

Telgen uit een muzikale familie. Samen voeren ze mooi en zelden uitgevoerde klassieke composities en arrangementen uit die voor vier altviolen zijn geschreven. Alle 4 hebben ze gestudeerd (onder andere) aan het Conservatorium Maastricht bij de grote Russische Viola virtuoos Michael Kugel. Elk van hen heeft een briljante professionele solo-carrière ontwikkeld.

Mikhail is solist in het Residence Orkest en docent aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Dana is kamermuziekpartner voor musici waaronder Janine Jansen, Martin Frost, Liza Ferschtman en Jean-Claude Van den Eynden. Ze speelt ongeveer 60 solo- en kamermuziekconcerten per jaar. Dana soleerde met het Oekraïense nationale Philharmonic Orchestra, Sinfonia Rotterdam, Holland Sinfonia, Viotta Jeugdorkest, het Rotterdams Jeugd Philharmonisch Orkest, F. Busoni Chamber Orchestra (Italië), Maastricht Conservatorium Orkest, de Universiteit van Amsterdam en het Sweelinck Symphony Orchestra.

Julia geeft les aan de conservatoria van Arnhem en Maastricht en staat in regelmatig als eerste Viola-speler in verschillende bekende orkesten. Alexander was, voor een lange tijd, solist bij het London Philharmonic Orchestra en doceert aan de London Guildhall School of Music en de Weense Conservatory.Hun debuut optreden was in 2010 op het Grachtenfestival in Amsterdam. Na deze uitstekende prestaties ze onvoorwaardelijk zijn geliefd bij hun internationale en gevarieerd publiek. De manier waarop ze uiten hun vreugde voor de stukken die ze spelen, de altviool, elkaar en hun publieke maakt hun concerten zeer goed bezocht.

Gegevens
Datum: 2 februari
Tijd: 12:30 - 14:00
Kosten: €10
Evenement CategorieLunchconcert
Organisator
Organizer Name: lunchconcert
E-mail: