Home / 0

Agenda

Altijd iets te doen @PA, vaak gepland zoals je hieronder in onze agenda kunt zien maar soms ontstaat er plotseling iets en dat maakt het hier zo leuk! Wil je niets missen? Volg ons dan via Instagram, via onze story’s ben je als eerste op de hoogte!

Laden Evenementen
19
december
woensdag

Jazzkapel: Maaike den Dunnen

19 december 2018 @ 20:30 - 23:00
€17,50
  • Dit evenement is voorbij.

Maaike den Dunnen – Arrival

Hier is een formidabele zangeres van eigen bodem, en van niet minder internationale allure!
– Fay Claassen – zangeres (Edison/Gouden Award), Keulen

I truly believe that Maaike den Dunnen will be the next important new vocalist.
– Michael Abene – chefdirigent WDR Big Band (Grammy), NYC

A rare young talent on today’s jazz scene! This recording is only the beginning of something BIG!!
– Dena DeRose – zangeres/pianiste (Cadence/Downbeat /All About Jazz), NYC

Een opvallende verschijning: eigenwijs, stoer en een grote bos krullen. Vol overgave stort ze zich in de muziek, in het moment, en in de idee→n van haar medemusici. Ze verrast met een megafoon of een gedurfde bewerking van een house-hit. Speels, maar bovenal integer. Haar doel: ‘echte jazz’ voor anderen net zo toegankelijk maken als voor haarzelf.
Maaike den Dunnen, van oorsprong Rotterdamse, laat zich het beste omschrijven als een nieuwsgierige muzikant. Ze studeerde jazz-zang aan twee conservatoria (in Rotterdam en in Graz, Oostenrijk) en ontwikkelde zich daarbij tot zangeres, componiste, arrangeur, pianiste en bandleider. De ontdekkingstocht zette zich voort: in verschillende landen werkte ze samen met topmusici zoals Dena DeRose (USA), Peter Herbolzheimer (Duitsland) en Bosko Petrovic (Kroati→). Ze stond op het North Sea Jazz Festival tijdens de finale van de European Jazz Competition (2011), won als enige Europeaan twee eervolle vermeldingen in het Downbeat Magazine (USA, 2011) en vertegenwoordigde Nederland in het European Jazz Orchestra (2009). Zo verwierf ze internationale bekendheid voordat er ook maar een cd of video aan te pas kwam.
Met ‘Arrival’ maakt ze nu haar offici→le debuut. Een album met uitsluitend eigen composities en arrangementen, dat ze in Oostenrijk opnam met een internationale all-star bezetting. Haar quintet bestaat uit o.a. Renato Chicco – de pianist van Jon Hendricks & Company – en Mario Gonzi – de drummer van het European Art Farmer Quintet.
De avontuurlijke kwinkslag van Maaike den Dunnen klinkt door in haar muziek. Muzikale intelligentie, lyriek, humor en een aanstekelijke energie wisselen elkaar af. Haar teksten spreken tot de verbeelding en beschrijven uiteenlopende situaties, gebaseerd op een levendige gevoelswereld. Je hoort niet alleen een expressieve zangeres die je raakt met haar overtuigingskracht, maar een totale muzikant die zich ook zonder woorden uitstekend verstaanbaar maakt. In haar arrangementen kiest ze voor een instrumentale benadering van de stem: soms in de rol van tweede saxofonist, soms op de voorgrond in een ge￯mproviseerde solo. Haar composities vormen een eigentijds jazzrepertoire waarin de traditie nooit uit het oog wordt verloren.
‘Arrival’ wordt uitgebracht in verschillende landen en wordt op meerdere plaatsen in Europa live gepresenteerd. Op 22 september a.s. zal het offici→le Nederlandse release-concert plaatsvinden in LantarenVenster, Rotterdam.

Dit concert is een onderdeel van onze jazzkapel reeks bestaande uit de volgende concerten;
27 JUNI 20.30uurSHIRMA ROUSE
25 JULI 20.30uurTOCAR met RIK CORNELISSEN
29 AUG 20.30uur TOMMASO PERAZZO TRIO
26 SEPT 20.30uurCORRY VAN BINSBERGEN PLAYSTATION
31 OKT 20.30uur WONDERYEARS
28 NOV 20.30uur PHILIP HARPER & EDGAR VAN ASSELT TRIO
19 DEC 20.30uur MAAIKE DEN DUNNEN
30 JAN 20.30uur ARTVARK
27 FEB 20.30uur CATCH OF THE DAY
27 MRT 20.30uur JAY & KAI TRIBUTE FT. BERT BOEREN & ILJA REIJNGOUD
24 APR 20.30uur BRUUT & ANTON GOUDSMID
15 MEI 20.3uur ERIC VLOEIMANS & TUUR FLORIZOONE

U kunt deze concerten op twee manieren bezoeken.

Door een passe-partout aan te schaffen, á €120,-, waarmee u toegang hebt tot deze 12 jazzkapelconcerten. Deze passe-partout is niet naamgebonden dus mocht u zelf een keer niet kunnen dan is uitlenen aan een andere jazzliefhebber mogelijk.

Een los kaartje voor een concert kost €17,50.
Reserveren kan via info@podiumazijnfabriek.nl

Gegevens
Datum: 19 december 2018
Tijd: 20:30 - 23:00
Kosten: €17,50
Evenement categorieJazzkapel
Organisator
Organizer Name: Podium Azijnfabriek
Telefoon: 06-12978604
E-mail: