Laden Evenementen

(Uitverkocht) Jazzkapel: Jazz Orchestra of the Concertgebouw

18 mei 2022

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw heeft de big band muziek in Nederland op de kaart gezet. Sinds 1999 is het orkest de ruggengraat van de jazzprogrammering van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, naast vele andere podia in Nederland en daarbuiten, met vele tienduizenden bezoekers per jaar.
Het orkest ziet het als taak om het culturele erfgoed van Nederlandse jazz toegankelijk te maken voor nieuwe generaties. Tegelijkertijd kijken zij graag vooruit door samen te werken met hedendaagse musici uit alle windstreken.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw won maar liefst twee Edison Awards en heeft overal ter wereld opgetreden. De gerenommeerde big band speelt regelmatig samen met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Toots Thielemans, Roy Hargrove, Patti Austin, Kurt Elling, en nationale artiesten als Ruben Hein, Trijntje Oosterhuis en Sabrina Starke.

In het voorprogramma het debuut van JONG JOC, de allernieuwste big band van Nederland.  Na een intensief trainingsweekend onder de vlag van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, spelen deze talentvolle jonge muzikanten tussen de 12 en 18 jaar nu samen alsof ze nooit anders hebben gedaan. Van On The Sunny Side of The Street, Lil’ Darling en Strasbourg / St. Denis, JONG JOC brengt deze klassiekers naar de toekomst!

Tijdsindeling:
20:30 – 20:50: JONG JOC
20:50 – 21:10 pauze
21:10 – 22:25 JOC

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.