Home / 0

Agenda

Altijd iets te doen @PA, vaak gepland zoals je hieronder in onze agenda kunt zien maar soms ontstaat er plotseling iets en dat maakt het hier zo leuk! Wil je niets missen? Volg ons dan via Instagram, via onze story’s ben je als eerste op de hoogte!

Laden Evenementen
18
mei
woensdag

Jazzkapel: Ian Cleaver & Gideon Tazelaar

18 mei @ 20:30 - 22:30

Ian Cleaver & Gideon Tazelaar

In mei brachten Ian Cleaver en Gideon Tazelaar hun debuutalbum Volume 1 uit, opgenomen met de Deense bassist Felix Moseholm en de Spaanse drummer Jorge ­Rossy. Rossy is een grote naam in de Europese jazz – onder meer door zijn rol in het Brad Mehldau Trio – en is een persoonlijke held van Cleaver en Tazelaar.

Trompettist Ian Cleaver en saxophonist Gideon Tazelaar kennen elkaar al sinds 11 en 12 jarige leeftijd, en maken muziek die doet denken aan Amerikaanse jazz zoals deze eind jaren vijftig en begin jaren zestig werd gespeeld. Het is dan ook in New York dat ze een muzikale eenheid vormden met bassist Felix Moseholm. Samen speelden ze met grootheden als Wynton Marsalis en George Coleman.

Na terugkomst in Europa vormden zij een groep met Jorge Rossy. Spontane opnames in Amsterdam leidden tot het album Volume 1, waarop vele bekende namen hun opwachting maken zoals saxofonist Benjamin Herman, en basklarinettist Joris Roelofs.

Hoewel de muziek verre van hedendaags is, klinkt Volume 1 nergens belegen, maar juist energiek en liefdevol.

Entree €17,50 exclusief servicekosten

bestel hier je ticket

Gegevens
Organisator
Organizer Name: Podium Azijnfabriek
Telefoon: 06-12978604
E-mail: