Home / 0

Agenda

Altijd iets te doen @PA, vaak gepland zoals je hieronder in onze agenda kunt zien maar soms ontstaat er plotseling iets en dat maakt het hier zo leuk! Wil je niets missen? Volg ons dan via Instagram, via onze story’s ben je als eerste op de hoogte!

Laden Evenementen
03
oktober
zondag

Het Brabants Jazz Orkest ‘Back To Basie’

3 oktober @ 15:00 - 17:00
€12,50
  • Dit evenement is voorbij.

Het Brabants Jazz Orkest

‘Back To Basie’

Als je Count Basie zegt, dan zeg je swing! Basie (1904-1984) behoort samen met andere Jazz-iconen als Duke Ellington tot de belangrijkste bandleiders in het zogenaamde swing-tijdperk dat zich in begin jaren dertig ontwikkelde in de Verenigde Staten. In 1935 werd (William) Basie bandleider en begon hij zich “Count Basie” te noemen. Met het nummer One O’Clock Jump werd hij wereldberoemd. Tegen het einde van 1936 verhuisde hij met de band naar New York, waar het Count Basie Orchestra tot 1950 bleef. Het einde van de populariteit van de bigband kwam in zicht, maar Basie vormde in 1952 desalniettemin een zestienkoppig orkest en bleef dat tot zijn dood leiden. Zijn typische stijl bleef daarbij zowat ongewijzigd en kenmerkt zich voornamelijk door een stuwende, maar tegelijkertijd ontspannend swingende ritmesectie, met daar overheen bluesy riffs.
Als pianist was hij zelf zuinig met zijn noten, zijn instrument was zijn band.
Het is alom bekend dat de bigbandmuziek van Count Basie grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van het hele jazzlandschap en het bigbandidioom en laat dan ook een schat aan fantastisch mooi repertoire na dat vandaag de dag nog vaak te horen is.
Het Brabants Jazz Orkest speelt voor u stukken uit de beginperiode tot aan de laatste periode met arrangeurs als Neal Hefti, Sammy Nestico, Bill Holman en Quincy Jones die veel repertoire hebben geschreven voor de Basie band.

Bestel hier je tickets á €12,50 ex servicekosten

Gegevens
Datum: 3 oktober
Tijd: 15:00 - 17:00
Kosten: €12,50
Organisator
Organizer Name: Podium Azijnfabriek
Telefoon: 06-12978604
E-mail: