Laden Evenementen

Franse maand bij PA: Gerard Alderliefste

09 juli 2022

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al meer dan 25 jaar vol overgave. Of het nou in zijn eentje, als duo of in zijn achtmans bezetting is, zijn jeugdliefde voor de Franse hits is altijd een belle histoire gebleven.
U waant zich weer even in Frankrijk als u naar de vertolkingen van Gerard en zijn begeleidende violiste Maria Eldering luistert. De gitaar en de viool vormen een mooie harmonische basis voor de tijdloze en schitterende Franse liedjes. Ze lijken wel op Gerard’s lijf geschreven met zijn onberispelijke uitspraak en Franse looks en zijn entrée in een onvervalste snoek uit ‘73 maakt het plaatje in stijl af. Lenorman, Fugain, Julien Clerc, de Poppy’s vormen een greep uit het repertoire. Deze en andere nummers van Gerard’s laatste CD Vivre komen voorbij in de heerlijke uurtje muziek, dat verder nog gekenmerkt wordt door muzikaliteit, leuke anekdotes en een hoop enthousiasme.  

Het verbond tussen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain en Le big bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière.
Van verjaardagsfeestjes als jongen thuis, tot avonden in Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man, van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt.
“Une belle histoire/een mooi verhaal”, het duet met Paul de Leeuw, staat sinds 2009 jaarlijks hoog in de top 2000. Net zoals “Laat me/Vivre” met Shaffy en List.

Zaterdag 9 juli
Aanvang 20:30 uur
Entree 17,50 excl. servicekosten. Klik hier om tickets te bestellen!

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
9 juli 2022
Tijd:
20:30 - 22:00