Laden Evenementen

Een Poppenhuis

10 december 2023

Het gezin Helmer lijkt volslagen gelukkig. Moeder Nora is druk met kerstcadeaus, als de zorgzame Torvald bericht krijgt dat hij bevorderd wordt tot directeur van de bank. Een wonder, want nog niet zo lang geleden was de man des huizes ernstig ziek.

Hij overleeft dankzij een behandeling in een peperduur kuuroord. Torvald weet dat Nora het geld daarvoor krijgt van haar vader.

Onverwacht bezoek werpt ander licht op de herkomst van dat vermogen. Het zet de relatie tussen Nora en haar echtgenoot op scherp. Torvald wil dat Nora zich aan zijn regels houdt en blijkt niet de begripvolle persoon waar zij hem voor hield.

Reserveer HIER je ticket(s) voor Een Poppenhuis

10 December 2023
15.00 tot 17.30 uur (incl pauze).
Tickets: Euro 19,50

Regie: Paul Dekker

Cast:
Nora Helmer: Ksenia Marasanova
Torvald Helmer: Auke Nieuwenhuis
Kristine Linde: Emmy van der Meer-Zeetsen
Dr. Rank: Robert Pieschel
Nils Krogstad: Wiets Verhoeven

Muziek: Irena Scalerica
Kostuums: Kostuumatelier Theatrale Elvira
Make up: Sarah Rafrafi
Beweging: Elsa van der Heijden
Scriptanalyse: Luc Pay
Techniek: Roy van Veen
Productie: Stichting Meisner Toneelacademie

Over Ibsen en ‘Een Poppenhuis’
Henrik Ibsen (1828–1906) was een Noors toneelschrijver en dichter. Hij schreef in zijn leven vijfentwintig toneelstukken en twee dichtbundels. Een Poppenhuis was van grote invloed op de strijd om gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen en belangrijk voor de op opkomst van de vrouwenbeweging. Sinds 2001 staat ‘Een Poppenhuis’ op de werelderfgoedlijst. Meisner Toneelacademie speelt ‘Een Poppenhuis’ in een klassieke uitvoering.

Over Paul Dekker
Paul studeerde docent/regie aan de Toneelacademie Maastricht en acteren aan de Willam Esper Studio NYC. Hij werd door Williams Esper opgeleid als docent Meisner Techniek. Paul Dekker was studiegenoot van oa. Sam Rockwell, John Frey en Terry Knickerbocker. Hij regisseerde eerder (onder meer) de producties ‘Tartuffe’, ‘Het Belang van Ernst’ en ‘Zij zagen Oorlog’.

Reserveer HIER je ticket(s) voor Een Poppenhuis

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
10 december
Tijd:
15:00 - 17:30