Lunchconcert


Lunchconcert
zaterdag 27 jan 2018

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Wie: Lunchconcert
Wanneer: zaterdag 27 jan 2018
Hoelaat: Aanvang 12:30 uur (Zaal Open 12:00 uur)
Waar: Podium Azijnfabriek
Organisatie: Lunchconcerten
Entree: €10
Meer info: www.kamermuziekshertogenbosch.nl
Leuk om te weten: Gemiddeld 110 bezoekers per concert!

Marene Elgershuizen | sopraan, Gabrielka Clout | piano

De veel gevraagde en uiterst veelzijdige Nederlandse dramatisch-coloratuur sopraan Marene Elgershuizen rondde in 2013 haar opleiding met Excellentieprogramma aan het Prins Claus Conservatorium af.
Haar Masterdiploma behaalde Marene aan het Conservatorium van Amsterdam. Marene wordt nu gecoacht door de bekende dramatische sopraan Janice Baird in Berlijn en door Brian Masuda in Amsterdam.
Naast haar zangstudie studeerde Marene af in Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisatie Genocide Studies, Conflict Studies en Egodocumenten. Zij wil verder naast haar zingen graag maatschappelijk betrokken blijven en zet zich daarom in haar vrije tijd in voor onder andere LHBTI-rechten en Vrouwenrechten.

Op het programma de Wesendonck-Lieder: een liederencyclus voor vrouwenstem en piano van Richard Wagner uit 1857, geschreven op vijf gedichten van Mathilde Wesendonck. Wesendonck was de vrouw van Wagners mecenas, de koopman Otto Wesendonck. De componist onderhield met haar een stormachtige liefdesaffaire.