Jazzkapel: Opus Bosphorus


Jazzkapel: Opus Bosphorus
woensdag 25 okt 2017

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Wie: Jazzkapel: Opus Bosphorus
Wanneer: woensdag 25 okt 2017
Hoelaat: Aanvang 20:30 uur (Zaal Open 20:00 uur)
Waar: Podium Azijnfabriek
Organisatie: Jazzkapel
Entree: €17,50 voor een los kaartje
Contact: info@podiumazijnfabriek.nl
Leuk om te weten: Je kunt met een passe-partout 12 bijzondere concerten bezoeken voor maar €120,-

Wat is Jazzkapel?
Jazzkapel is een reeks van 12 (top) jazzconcerten in Podium Azijnfabriek.
Je kunt deze concerten op twee manieren bijwonen:
• Door middel van een passe-partout á €120,-. Met deze passe-partout heb je toegang tot alle 12 de concerten van het seizoen. De passe-partout is tevens inwisselbaar, dus mocht je een keer niet kunnen, kunt u uw kaart uitlenen aan een andere liefhebber.
• Door middel van een los kaartje á €17,50 per concert.

Wilt u een passe-partout of een los kaartje bestellen? Mail dan naar info@podiumazijnfabriek.nl

Deze dag te gast bij ons:
Opus Bosphorus

Nieuw project van de free-funkband met Maarten Ornstein, Ernst Glerum en Eric Hoeke. ‘De samenwerking van deze drie resulteert in een clash van stijlen’ (Kwadratuur).
Na zijn studies saxofoon, basklarinet en bansuri ontwikkelt Maarten Ornstein (Amstelveen, 1967) zich als veelzijdig rietblazer, bandleider en componist. Hij put inspiratie uit vele genres, van pop, jazz en klassiek tot niet-westerse muziek en filmmuziek. Naast voornamelijk tenorsaxofoon en basklarinet bespeelt hij een grote variatie aan rietinstrumenten, waaronder C-melody-saxofoon, elektrische sax, tarogato en girnata. Gedurende zijn hele carrière blijft hij in triobezetting spelen met bassist Tony Overwater en drummer Wim Kegel, die hij op het Koninklijk Conservatorium Den Haag heeft leren kennen. In de jaren negentig is hij lid van succesvolle crossover-bands als SfeQ en New Cool Collective. Vanaf 2000 leidt hij de ensembles W.A.R.P. en Dash! Als componist werkt hij in opdracht van ensembles en theatergezelschappen. Als instrumentalist werkt hij samen met onder meer het Schönberg Ensemble, The Ebony Band en The Houdini’s. Als sideman speelt hij in de groepen van onder anderen Joshua Samson, Mark Alban Lotz, Pierre Courbois en Martin Fondse. Vanaf 2010 opereert het trio Ornstein/Overwater/Kegel onder de naam Jungle Boldie.