Jazzkapel: IRIS


Jazzkapel: IRIS
woensdag 25 okt 2017

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Wie: Jazzkapel: IRIS
Wanneer: woensdag 25 okt 2017
Hoelaat: Aanvang 20:30 uur (Zaal Open 20:00 uur)
Waar: Podium Azijnfabriek
Organisatie: Jazzkapel
Entree: €17,50 voor een los kaartje
Contact: info@podiumazijnfabriek.nl
Leuk om te weten: Je kunt met een passe-partout 12 bijzondere concerten bezoeken voor maar €120,-

Programmeur Bert Boeren benaderde violist Herman van Haaren (Martin Fondse Orchestra, Metropole Orkest) om op korte termijn invulling te geven aan een avond voor JazzKapel wegens het uitvallen van een concert van Maarten Ornstein.
Meerdere opties werden besproken tot het idee opkwam om dit met IRIS te gaan doen.
IRIS bestond als jazzgroep eind jaren 80 / begin jaren 90, en was vernoemd naar de compositie van Wayne Shorter wiens muziek onder andere als inspiratie diende. Mede wegens de bijzondere bezetting met viool gooide IRIS hoge ogen op het toenmalige internationale jazzconcours van de NOS waar het de VPRO aanmoedigingsprijs ontving, volgens de jury voor het uitmuntende samenspel, maar ook zeker wegens de kwaliteiten van de inmiddels gelauwerde pianist Jeroen van Vliet, in 2014 winnaar van de Boy Edgar prijs. Zij namen samen twee CD’s op. Daarna gingen de leden van IRIS gaandeweg natuurlijk elk hun eigen pad, maar zij bleven elkaar tot op de dag van vandaag ontmoeten in vele diverse muzikale samenwerkingen.
Toen Herman van Haaren aan hen dit idee opperde om dan nu weer eens als IRIS het podium met elkaar te delen, antwoordden een ieder enthousiast! Drummer Pascal Vermeer, bassist Gerard Brohm, saxofonist Henk Koekkoek, pianist Jeroen van Vliet en violist Herman van Haaren zullen die avond meest eigen werk gaan spelen; van toen en van nu. Komt dat beluisteren!