Jazzkapel; De Houdini’s en Anton Goudsmit


Jazzkapel; De Houdini’s en Anton Goudsmit
woensdag 30 mei 2018

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Wie: Jazzkapel; De Houdini’s en Anton Goudsmit
Wanneer: woensdag 30 mei 2018
Hoelaat: Aanvang 20:30 uur (Zaal Open 20:00 uur)
Waar: Podium Azijnfabriek
Organisatie: Jazzkapel
Entree: €17,50
Contact: info@podiumazijnfabriek.nl

Anton Goudsmit – gitaar | Angelo Verploegen – trompet | Rolf Delfos – altsax | Ilja Reijngoud – trombone | Erwin Hoorweg – piano | Marius Beets – contrabas | Niek de Bruijn – drums

De Houdini’s en Anton Goudsmit hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke zoektocht naar muzikale ellende in de breedste zin des woords.
Een project van zeven Noord/West Europese jazzmuzikanten, om achter de ware aard van de blues te komen. Een programma vol jankende gitaren en scheurende blazers, en met de eeuwige vitale groove, die zo kenmerkend is voor de Houdini’s.

De blues is geen kunstje maar een gevoel dat diep geworteld en verankerd is in de jazz. En waren de Houdini’s in de jaren ’90 al op zoek naar de oorsprong en de essentie van de platgetreden Jazz-standard (the Big Five), nu zijn ze als musicus volrijp en willen ze nog verder terug in de tijd, met Goudsmit als anchorman. De wortels van de mangrove in het stinkende moeras, de oervaders van de blues beluisterend – de Houdini’s moeten er met Goudsmit aan geloven. Wee de gekunsteldheid, wee de institutionalisering, wee de louter intellectuele benadering, maar wee ook het gewone bluesschema, wee het voor de hand liggende zelfbeklag. De Houdini’s rusten niet voor ze zich in het zweet gewerkt hebben om de blues omgekeerd evenredig links dan wel rechts maar desalniettemin midden vanuit het hart te doorgronden.